Hurá do vody


Uděláme si pohodlíčko, a to buď na tom pálícím slunci, nebo někde ve stínu. Fajnšmekři si sem ještě přitáhnou větrák a pak je ochlazování na té nejlepší úrovni. Hupnout do vody, udělat několik temp a pak se zase nechat ochlazovat větrákem. To je bašta. A co je super a nejlepší je křišťálově čistá voda. Vidíme až na dno bazénu, a tak to má být. Taková voda je ke koupání přímo ideální. Čistá je tak protože nestojí na jednom místě, ale neustále cirkuluje, a to přes filtrační jednotku. Ta může být kartušová, ale převážně bývají pískové. Ty kartušové jsou vlastně tvořeny jen papírem.

velký bazén

Je to sice laciné, ale kartuše se musí často měnit, takže ta láce je taková dvojí zbraň. Písek se, samozřejmě, také musí měnit, ale zatím co první jmenované vyměníte asi desetkrát, u pískových to stačí jednou. On i ten písek totiž časem, většinou tak po třech a více sezónách ztratí účinnost. Jako všechno na tomto světě. Každá věc jednou doslouží. V takových případech je nutno zakoupit nový písek do filtrace. To není vůbec žádný problém. Je k dostání skoro všude, kde se prodejce zabývá bazény. Vy však nekupujte nikde jinde než zde přes odkaz v tomto článku. Zde jsou totiž zaručeny nejnižší ceny a nejlepší kvalita.

slečna u bazénu

Proč musí být písek kvalitní je snad každému jasné. Proto, aby dokázal zadržet co nejvíce nečistoty. On je totiž pórovitý, a právě proto má tuto schopnost. Jenže ony se i ty póry časem obrousí a tím se schopnost čistění snižuje, jak již výše psáno. Samozřejmě, že ke kvalitní vodě je toho potřeba více. Ale písková filtrace je prostě základem. Velké kusy nečistot, listí a tak podobně se však také musí sesbírat síťkou. Ta bývá na teleskopické tyči a s její pomocí odstraníte z vody vše co filtrace odstranit nesvede. Nuže, pokud potřebujete písek do vaší filtrace, postupujte, jak uvedeno výše. Doma si jen počkáte, až vám jej přivezou.